Pink Power “Paasei” Truffels

17 maart 2021 | Door Celine

Ondanks dat het al lang en breed zomer is en de vakantie om de hoek staat, blijft mijn dochter elke ochtend hardnekkig vragen of het bijna Pasen is. Het feit dat ze die desbetreffende ochtend (poedelnaakt) met een mandje de tuin in mocht en óveral chocolade eieren vond was ronduit magisch. Ik bedoel: CHOCOLA! Voor het ONTBIJT! Deze rijke truffels zijn een noodgreep om Pasen mogelijk te maken in de zomer, wanneer er geen Paasei meer in de winkels te bekennen is (goddank). En weet je wat? Ze zijn zo lekker geworden dat het voortaan elke week Pasen is!

Biet & chocola

Nadat het Paasfestijn officieel achter de rug was, heeft het nog een dikke maand geduurd voordat mijn dochter de tuin niet meer ging checken op verdwaalde eieren. Want je wist maar nooit. Vanochtend kwam de is-het-alweer-Pasen-vraag wéér en het creatieve moederbrein had een suggestie. Wat als we samen paasei balletjes gingen maken? Met roze, uiteraard, en chocola. En die dan in de tuin zouden verstoppen? Mandje op de rug, paar grote oren erbij fantaseren en huppen maar. Om ze vier minuten later allemaal weer verheugd te verzamelen.

Een kinderhand is snel gevuld, zeggen ze dan. Een moederhand iets minder. Want het moesten wel lékkere truffels worden. Met chocola, natuurlijk, maar ook met iets gezonds. Want dat kon er maar in zijn bij de kinders. Biet moest het zijn, want roze. Gecombineerd met gevriesdroogd zomerfruit, wat een lekkere crunch geeft. Maal je dat fruit tot een fijn poeder, dan heb je het allerleukste, knalroze prinsessen versierpoeder ter wereld. Voor op cakejes, pannenkoeken, of dus, ‘paasei truffels’.

Die tip heb je. Alsjeblieft.

Welk type is jouw kind?

volgens de Ayurveda

Welk type is jouw kind?

volgens de Ayurveda

Moederhart

Dus wij samen op de fiets, honderduit kletsend zoals alleen vrouwen dat kunnen. De winkel door, proberen alle andere verleidingen (Oh mama, kijk, snoep! Mag ik chocola? Mag ik een broodje? Mag ik een flesje sap persen?) te weerstaan en alleen de Paasei truffel ingrediënten te halen. En oké, het flesje sap, gezwicht. Met haar grote ogen in die winkelkar, flesje sap aan haar mond, rondkijkend, genietend, zich verheugend op wat we gaan maken. Trots moederhart. Blij met even tijd alleen met haar – hoe vaak komt dat er nou van met drie kinderen?

Maar goed, ik dwaal af. Als een Oma die nog voor je een kik kunt geven álle pasfoto’s van haar kleinkinderen onder je neus schuift – midden op straat. Het recept, daar waren we gebleven.

Komtie:

NIKS MEER MISSEN VAN HOLY MOM?!

Volg ons op instagram

Pink Power “Paasei” Truffels

Benodigdheden:

  • 200 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 80 gram pure chocolade, liefst gezoet met kokosbloesem,- palmsuiker of stevia
  • 1 extra reep pure chocolade om de truffels in te dopen
  • 50 gram ontpitte grote (Medjoul) dadels (bij mij waren dat er vier)
  • 100 gram gekookte rode biet
  • 25 gram hennepzaad
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • Snufje kardemom poeder
  • 20 gram gevriesdroogde aardbeien/frambozen (bakje bij de AH) + de rest van het bakje om te vermalen

Bereiding:

  1. Doe de cashewnoten, samen met de dadels, het hennepzaad, 100 gram gekookte rode biet, het vanillepoeder en kardemom in de keukenmachine. Mix alles tot de cashewnoten fijn zijn en het een geheel wordt. Voeg dan de gevriesdroogde aardbeien/frambozen toe. Zet de keukenmachine weer aan en mix tot het fruit opgenomen is en er geen hele grote stukken meer te zien zijn. Kleine stukjes maken niet uit, dat geeft juist een lekkere bite.
  2. Smelt 80 gram pure chocolade au bain marie (hang een klein pannetje boven een pan met kokend water en doe daar de chocolade in. Zo smelt het zonder te heet te worden).
  3. Schep het cashewmengsel uit de keukenmachine in een ruime schaal. Giet de gesmolten chocolade erbij en roer het er met een lepel goed doorheen. Zet dit een kwartiertje in de koelkast, zodat het een beetje op kan stijven.
  4. Maal ondertussen de rest van het gevriesdroogde fruit in de (schoon én drooggemaakte!) keukenmachine fijn. Bewaar dit in een luchtdicht potje.
  5. Haal het truffelmengsel uit de koelkast en rol er met je handen kleine balletjes van.
  6. Smelt dan de overige reep chocolade, ook au bain marie. Zet het pannetje met de gesmolten chocolade op een onderzetter, houd hem eventueel een beetje schuin zodat je een dieper chocoladebadje krijgt. Dip hier één voor één de truffels in. En wel als volgt: laat een balletje voorzichtig in de chocolade zakken, zorg dat er overal chocolade zit en haal hem er met een vork weer uit.
  7. Zet de druipende truffel op een stuk bakpapier (dat was ik vergeten en toen moest ik ze daarna van het bord af bikken!) en strooi er wat van het gevriesdroogde fruit poeder overheen.
  8. Laat ze helemaal hard worden en bewaar ze in de koelkast (of vriezer als je ze langer wilt bewaren).
Niks meer missen van Holy mom!?

volg ons op instagram!