No nonsens ijs op een stokje: een supersnel recept voor luie mama’s

16 maart 2021 | Door Celine

Mijn dochter is vrij kieskeurig wat eten betreft. Is dat een meiden-ding, of zijn haar smaakpapillen gewoon veel pietluttiger? Ik kan het me bij mijn oudste zoon helemaal niet herinneren. Bij hem kon ik nog een kale broccolistronk in de blender gooien en hop, erin ging het ding. Daar werd niet zo moeilijk over gedaan. Even wennen dus bij deze kleine keukenprinses.
Een ding dat er wel zonder morren ingaat, is ijs. Tevens is dat een van de eerste woordjes die ze kon zeggen. Mama, papa, en dan IJS.
Dat kun je ook zo heerlijk highpitched gillen: ‘ijs, ijs, iiijjjjsss!’

WELCOME TO THE HOLYMOM TRIBE!

Sign up voor de newsletter!

Andijviestampotijs

En om er toch wat groenvoer in te krijgen, heb ik haar als uk andijviestampot, bietjes en soep gevoerd in ijsvorm. Werkte als een trein. Maar de voorkeur bleef toch wel uit gaan naar zoet ijs. Echt ijs. Of zoals Samuel tegenwoordig zegt: ‘nee mama, ik wil een súikerijsje, die zijn veel lekkerder’. Aaargh, daar gaat de hele goede bedoeling van moeders. Alle diksap en gepureerd-fruit-ijsjes naar de maan. De kindersmaak is geterroriseerd door suiker.
Overdreven natuurlijk. Dat sporadische softijsje heeft nou ook weer niet zo’n enorme impact. En als je ze alles ontzegt… man, dan krijg je me later toch vreetfestijnen in dat studentenhuis… 😉

Welk type is jouw kind?

volgens de Ayurveda

Levensgevaarlijk

Enfin, ijsjes. In een opwelling moesten ze gemaakt worden, zoals dat gaat met kinderen. En ik dacht, weet je wat, laat ze het dan maar zelf doen ook. Bananen op een plank, cocktailprikkers erbij, ogen dicht en genieten. Ongeveer. Op een haar na stak hij haar de ogen uit. En zij de zijne, eerlijk is eerlijk. Maar uiteindelijk lagen ze goud en glimmend in de vriezer, en was het wachten tot die beste bananen bevroren waren. Wat veel te lang duurde, uiteraard.

Versieren

Pas de volgende ochtend konden we ze versieren. Wat wel gelijk het leukste deel van het hele project was. Stel je voor: een pan met gesmolten chocolade op de vloer. Bevroren bananen erbij, bakjes met ‘dip’ verderop en vier blote knietjes die steeds dichterbij schoven.
Onnodig te vertellen dat er naast bananen, ook handen, lepels, haren en neuzen in de pan verdwenen en er chocoladebruin weer uit kwamen. Maar verder verliep het hele gebeuren buitengewoon soepeltjes.
Het leuke is dat de chocolade onmiddellijk hard wordt, dus dat de ijsjes gelijk ready to go zijn.
Simpel succes. Blije kinderen. En een extra dweilbeurt voor mama.

Super simpele bananen ijsjes

Benodigdheden:

  • een tros rijpe (bio)bananen
  • een reep hele pure chocolade, eventueel gezoet met kokosbloesemsuiker
  • versiersels naar keuze: geraspte kokos, gojibessen, fijngehakte nootjes, bloemblaadjes, rozijnen, verkruimelde koekjes, granola… je kunt het zo gek maken als je maar wilt!
  • een stuk of wat cocktail, – of tapasprikkers

Bereiding:

Snijd de bananen doormidden. Steek in elke helft een prikker. That’s it. In de vriezer en wachten maar. Het handigst kun je ze op een tray leggen, zodat ze niet aan elkaar vastvriezen.
Als ze bevroren zijn, smelt je eerst je chocoladereep. Doe dit in een pan of kom. Zet de versiersels klaar, zodat je ze zo gelijk kunt gebruiken. Elke dip in een ander bakje, gezellig naast elkaar. Dip de bananen eerst in de chocolade en daarna onmiddellijk in de kokos, gojibessen of andere lekkere dingen. Smullen maar!

Wat zijn jullie favoriete (semi)gezonde ijsrecepten voor kinderen?

Welk type is jouw kind?

volgens de Ayurveda

WELCOME TO THE HOLYMOM TRIBE!

Sign up voor de newsletter!