Dit Ayurvedische drankje zorgt voor levenskracht en rust in je kop

12 maart 2021 | Door Celine

Heb je genetisch gezien de neiging als een kip zonder kop rond te rennen? Of verlang je naar meer levenskracht en energie? Of ben je zwanger en wil je een vlotte bevalling? Zie hier, een Ayurvedisch drankje dat in al je behoeftes voorziet. Perfect voor zwangere vrouwen, pas bevallen mama’s en stresskippen. Introducing het Relax!Mama Dadeldrankje.

Dadels voor meer levenskracht

Dit is een super lekker, zijdezacht, warm drankje. Heerlijk voor de herfst en winter, of als je weer op krachten moet komen. Ben je zwanger, dan is het eten van dadels super goed. Onderzoek (*1) heeft zelfs uitgewezen dat dadels eten tegen het einde van je zwangerschap de bevalling kan vergemakkelijken. Nieuwsgierig naar de wetenschap achter dit natuurlijke snoepgoed? In dit blog lees je er alles over!
Je kunt je dadels natuurlijk zo uit het vuistje eten, maar ook verwerken in dit voedzame drankje. Het is Ayurvedisch gezien ‘ojas’ opbouwend. Ojas zou je kunnen vertalen als je levenskracht. Mensen met veel Ojas zijn gezond, blij, vruchtbaar en in balans. Klinkt goed, niet?

Bye Bye Monkey Mind

Deze Ayurvedische smoothie werkt ‘aardend’, zodat je je rustiger, meer aanwezig en vol vertrouwen voelt. Dadels zijn geweldig voer voor je zenuwstelsel. In combinatie met amandelmelk is het een perfecte antidote tegen de zogenaamde ‘monkey mind’- dat gepieker waar je niet veel mee opschiet, maar niet kunt stoppen.
Het is perfect om je ‘zenuwen in bedwang te houden’. Of dat nou zenuwen zijn omtrent je werk, je zwangerschap, je naderende bevalling, of hoe je het straks als kersverse moeder gaat doen – dit drankje kalmeert je. Lekker als namiddag snack of als slaapmutsje voor het slapengaan. En wat mij betreft de perfecte basis om een nacht vol borstvoedingsmarathons vol te houden. Ik sliep niet zonder dit drankje!

Ojas opbouwend dadeldrankje

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 1 kop amandelmelk
  • 2 snufjes biologische kaneelpoeder
  • 2 hele medjouldadels, ontpit
  • 1 theelepel ghee
  • ½ centimeter verse gemberwortel, geraspt

Bereiding:

Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje tot bijna aan de kook. Giet de melk over in je blender, voeg daar de twee ontpitte dadels, 2 snufjes kaneelpoeder, een theelepel ghee en ½ centimeter geraspte verse gember aan toe. Blend alles tot een glad drankje en drink gelijk op.

Bron:
(*1) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21280989/